Hoe adopteren?

Jawel, je kan de bewoners van ons kattencafé adopteren! Al onze katjes komen van Helga's Poezenhuis
OPGELET: adopteren kan énkel op afspraak.

Adoptie?

Na een gewenningsperiode en medische onderzoeken worden de dieren ter adoptie aangeboden. Deze dieren zijn dan klaar voor een nieuwe thuissituatie en zijn in vele gevallen een gezinssituatie gewend. Ben je toevallig op zoek naar een nieuwe huisgenoot? Dan hebben wij misschien een nieuwe buddy voor je. 

Voordelen?

Aan adopteren zitten veel voordelen. Allereerst is de keuze nergens zo groot als bij ons. We kijken samen altijd naar de beste match tussen mens en dier. Onze medewerkers kunnen je veel vertellen over de diertjes en hun specifieke eigenschappen. Voor iedereen die een katje zoekt, ben je bij ons aan het goede adres.


Tarief katten

Kittens en katjes tot 5j: € 195,-
Katjes van 5-10j: € 170,-
Senior kat (> 10j) € 150,-

Alle katten zijn ontwormd, ontvlooid, gechipt, hebben een Europees paspoort, geldige vaccinaties en zijn gecastreerd of gesteriliseerd. 

Adoptieprocedure

Je kan vrijblijvend kennismaken met alle katten in ons café, maar hou er rekening mee dat niet al onze katten op elk moment van de dag persé zichtbaar zijn. Als je een kat wil adopteren moet je echter een Afspraak maken via onze website. 

Je kandidaat stellen voor 1 van onze katjes?

Klik hier!

 

Let op: Je afspraak is pas goedgekeurd na bevestiging van ons per mail.

We werken met een systeem van 2 gesprekken:
1st gesprek:  Hierbij gaan we kijken of het een goede match is. 
Klikt het met iedereen en is dit wederzijds? Tijdens dit gesprek overlopen we alle katjes die bij de gezinsituatie passen om zo na te gaan waar de beste match zit. Is deze er? Dan maken we meteen een tweede afspraak.

2. Tijdens deze afspraak mag je je nieuwe gezinslid mee naar huis nemen. We nemen hier rustig de tijd voor zodat je nog al je vragen kan stellen.

Beide afspraken duren ongeveer een half uur tot een uurtje.
Waarom 2 gesprekken? Waarom mogen we de kat niet meteen meenemen? 
Het grootste doel van ons café is dat onze poezen de beste thuis vinden die ze kunnen wensen. 
Om te vermijden dat ze terug in het asiel zouden belanden vinden we het belangrijk dat er goed over nagedacht wordt voor het katje mee naar huis gaat. Hiervoor geven we dus een paar dagen de tijd.
 

Het heeft voor de kennismakingen geen zin om een kat of ander dier uit jouw huishouden mee te nemen, omdat dit voor de katten ontzettend stressvol is. Heb je al een kat en adopteer je een van onze katten? Dan geven we je alle tips om de dieren rustig aan elkaar te laten wennen.

 


Over Cats & Cups

Het eerste kattencafé van Mechelen is hier! Kom bij ons genieten van een koffietje, drankje, soep of een stukje taart in het bijzijn van onze katten. Deze lopen namelijk vrij rond in het café! In samenwerking met Helga's Poezenhuis Opvang willen we zo asielkatten aan een nieuwe thuis helpen en kunnen jullie genieten van hun gezelschap.


Onze openingsuren

Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zon- & feestdagen
Gesloten
Koopzondag
13:00 - 17:00
Toggle navigation